Stengte kryss på grunn av graving

Graving parkgata juni. Foto: Emilie Sætre Bonesmo

Det graves nå i Parkgata og krysset mellom Storgata, Løvenvoldgata og Parkgata er stengt frem til ca 5. juli. Selve arbeidet videre i Parkgata vil pågå frem til november.

- Det vi gjør nå er en fortsettelse på det vi gjorde for noen år siden, da det ble lagt nye rør fra Notnesgata og opp til krysset der vi nå fortsetter. I krysset må alt være klart innen opprigg til båtfestivalen starter den 5. juli. Da fortsetter vi opp gata og hele veien til Bybadet. Planen er å være ferdig innen november i år, sier Steven Bendal ved VAP i Ålesund kommune.

Under Ålesund båtfestival skal St. Olavsplass være stengt, og det må være åpent for nødetater ned Løvenvoldbakken.

Det blir brostein til slutt

Graving parkgata juni, Foto: Emilie Sætre Bonesmo

Gata fra krysset Parkgata til Storgata og ca frem til Parkgata 10 skal være klar for gjennomgangstrafikk innen utgangen av august.

- Dette både fordi det må være mulig for nødetater å kjøre opp Parkvegen før vi stenger Parkgata videre øst til bybadet, og fordi NRK skal ha tilgang til garasja si før valgsendingene starter fra tidlig september. I november må vi få på asfalt før vintersesongen, sier Steven Bendal i Ålesund kommune.

Han kan også forsikre om at det blir brostein der det har lagt  brostein før, men akkurat når dette kommer på plass er foreløpig ikke klart.