SPIRE – Kamelen

Kamelen Terminalen web
21. juni står spellemannsnominerte Kamelen på Terminalen byscene for å underholde ungdommer i alderen 14 – 18 år med sin musikk.

Kamelen er en av landets mest populære artister hos denne målgruppen, men er også kjent for sin fortid på skråplanet.

KONSERTREKKE FOR UNGDOMMER

Kulturavdelingen i Ålesund kommune har de siste årene forsøkt å komme tett på byens ungdommer, for å finne ut hva de ønsker seg av kulturtilbud. Alt UNG i Ålesund har lagt ned av tilbud, konserter, workshops og aktiviteter tar utgangspunkt hva ungdommene selv vil ha og/eller delta på.

Spire er en konsertrekke for ungdom som gjøres i samarbeid med Terminalen Byscene, og går ut på å få populære artister som allerede er i byen, til å holde ekstra, rusfrie konserter for ungdom under 18.

KULTURFORMIDLING

Foto Lin marie kultur3 best web- Vi er kulturformidlere som tar ungdommene på alvor, og vi viser de stor tillit. Vi ønsker å vise bredde, mangfold og toleranse innen de forskjellige kulturuttrykkene, samtidig som vi er tydelige på hvor vi står. Verdigrunnlaget til UNG i Ålesund er det samme i alt vi arrangerer. Rusfritt i trygge rammer. Det er nettopp derfor denne kvelden ikke bare skal handle om musikk, sier kulturkonsulent Norberg Jacobsen.

Sammen med UNG i Ålesund, har daglig leder ved Terminalen byscene Synnøve Nesdal Sandnes et sterkt ønske om å gi unge mennesker live musikkopplevelser, med den musikken de vanligvis får servert på NRK P3.

VIL GI UNGDOMMER LIVE MUSIKKOPPLEVELSER

Målsettingen til Ung i Ålesund og Terminalen er å gi ungdommene live musikkopplevelser. Det er noe den unge Ålesund – rapperen Isak Shorty er enig i. Han er en av mange musikkinteresserte ungdommer UNG i Ålesund har snakket med.

Isak Shorty, foto Viktor Mauren.- Jeg husker at jeg var gira på å dra på konserter selv når artistene jeg hørte på kom til byen, men kom ikke inn noe steder fordi det var 18-års grense. Det er på tide med et tilbud til de under 18, og jeg håper at SPIRE er noe som fortsetter, de unge hører ofte på de samme artistene som de eldre, og SPIRE er derfor en perfekt løsning! Dette MÅ folk bli med på.

- Jeg synes det er megafett å få Kamelen til Terminalen i Ålesund igjen, det er ikke lenge siden han var her sist og lagde god kok på Terminalen. Jeg vet at han trekker folk og at også de under 18 hører på han, sier Isak Kvamme.

KONTROVERSIELL ARTIST

Første konsert ut i rekken ble en suksess, da Julie Bergan sto på scenen foran et stort publikum av unge fans 26. april. Av erfaring kan daglig leder ved Terminalen byscene fortelle også at det unge publikummet er de som oppfører seg aller best, at de er utrolig lydhøre og at artist skryter veldig av dem. Konsert nr 2 er med rap-artisten Kamelen 21. juni. Synnøve Nesdal Sandnes, daglig leder for Terminalen byscene har utelukkende gode erfaringer med artisten Kamelen og er derfor ikke i tvil om at akkurat denne artisten passer for ungdommene.

- Kamelen ble valgt til dette arrangementet både fordi vi vet hvor populær musikken hans er blant ungdom, men også fordi vi vet at konsertene hans fungerer godt og at vi har utelukkende gode erfaringer med han både som artist og menneske, forteller Sandnes.

Men mye av dekningen rundt Kamelen har dessverre ikke handlet om musikken hans, men om en utsvevende livsstil og fengselsopphold – noe som også gjenspeiler seg i mange av tekstene hans. Arrangøren og artisten selv er klare på at dette er et tilbakelagt stadium, og at han har sonet straffen sin ferdig.

ÅPENHJERTIG MØTE FØR KONSERTEN

I forkant av konserten vil publikum komme tett på artisten, som åpenhjertig ønsker å fortelle om en trøblete fortid som har bestått av mange dumme valg.

- Som rapper er det få som snakker om baksiden av å være gangster. Når du holder på med de tingene, er det en bakside med alt du gjør, og det kommer smell etter smell,  forteller Kamelen til Bergensavisen 10.05.19.

Dette ønsker Kamelen å formidle til sitt unge publikum med et miniforedrag hvor han forteller sin historie. Om dumme valg, om baksiden, om hvordan han har klart å endre livet sitt fra noe negativt til positivt og hvordan musikken reddet han.

Vi spør Isak Shorty hva han tenker om foredraget i forkant av konserten.

- Jeg tror det kan ha mye å si for de som er til stede og jeg er sikker på at det gjør inntrykk når det kommer fra Kamelen, sier Isak.

GLED DERE!

Kamelen har ved flere anledninger spilt U18 konserter rundt om i hele landet med stor suksess.  En av arrangørene er Stavanger kommune.

- Gled dere! Jeg jobber på Ungdommens Kulturhus Metropolis i Stavanger kommune og vi har hatt konsert med Kamelen to ganger det siste året. Vi kommer ikke til å nøle med å booke Kamelen igjen, hvis våre ungdommer ønsker det. Ungdommens kulturhus er nemlig akkurat det – ungdommens, sier Tore A. Tobiassen

Terminalen bycene og Ung i Ålesund ønsker ungdommen – framtiderne - mammaer, pappaer, naboer, lærere, onkler og tanter i hele regionen velkommen til konsert 21. juni.

Billetter til konserten kjøpes via Tikkio.