Nettstedskart |English|
Ålesundkommune logo 246px
Ålesundkommune logo sidestilt 50h

Nyheter

> Nyhetsarkiv

Endringar på busstildbodet i Ålesundsomr…

Det blir ein auke i tilbodet i Ålesund og Giske, betre forbindelse mellom Sykkylven og Ålesund og raskare reise mellom Sula og Ålesund med buss. Alt frå 1. mai 2018.

Stikk ut 2018

No har det snart gått eit år sidan sist og 1. mai opnar endeleg Stikk UT!-sesongen 2018. I år har du heile 381 turar å velje mellom. 

Søk støtte til festival

Det er nå mulig å søke om festivalstøtte for festivaler i Ålesund. Søknadsfrist er 25. april.

Kulturskoleukene

Tradisjonen tro er kulturskoleukene i gang. Elever og lærere ved Ålesund kulturskole setter sitt preg på byen. Sjekk programmet - og husk søknadsfristen 1. mai.

Bli med å rydd Brosundet

Sett denne blå boksa på Apotekertorget? I morgen lørdag 21. april mellom kl. 12 og 15 rydder vi Brosundet i Ålesund for avfall!

Bor du nær Aksla?

På lørdagskvelden kl 23 blir det konsert på toppen av Aksla. For de som bor i nærheten kan det derfor bli litt mer støy enn vanlig.

Er du verdens beste baker?

Delta i vår kakekonkurranse lørdag 21. april. Da feirer vi at Ålesund fyller 170 år med en skikkelig kakefest i Korsatunnelen. Du kan vinne flotte premier og påmeldingsfristen er 20...

Generelt bålforbud 15. april - 15.septem…

Det er generelt sett ikke tillatt å gjøre opp ild nær skog og mark i tiden 15. april til 15. september noen plass i landet. I Ålesund kommune har vi egen...

Tester befolkningsvarsel for fjellskred

Torsdag 19. april kl. 15.00 vil innbyggarar ved fleire kommunar langs Storfjorden motta eit befolkningsvarsel om fjellskred. Dette er ein test av varslingssystemet som Åknes/Tafjord Beredskap IKS utfører.

Hele verden kommer til Sunnmøre

Ålesund og Sunnmøre er tildelt Norwegian Travel Workshop (NTW), den største og viktigste reiselivsbegivenheten i Norge i 2019. Dette ble offentliggjort i dag under årets NTW i Stavanger. 

Stenger Ellingsøytunnelen i helga

Fra midnatt fredag 20. april stenges Ellingsøytunnelen frem til søndag 22. april. Det vil fortsatt være kolonnkjøring før og etter stenging, samt at kollektivtilbudet under The North West styrkes.

Går saman for ein sunn sjø

Ålesundregionen og nye Ålesund tar grep om plastproblematikken og går saman med næringa, akademia og organisasjoner for å redusere mengda plast i havet. Startskotet er laurdag 21. april.

Gikk ikke inn for felles renseanlegg

I formannskapets møte 17. april vedtok de å tilrå til bystyret at det ikke blir felles renseanlegg med Sula. De gikk også inn for økte midler til ombygging av foajeen på kulturhuset.

Kjenn din egen by 2018 - åpent rådhus

Søndag 22. april deltar Ålesund kommune på "Kjenn din egen by". Vi åpner opp rådhuset og inviterer deg med på omvisning hver hele time mellom 12-15, og det vil bli...

Vårens ryddedugnader

Bli med på Ålesunds vårrengjøring! Rusken-aksjonen er fra 30. april til 16. mai, mens Strandryddedagen er 5. mai.

Har du tid til overs?

Vi søker etter hjerterom med plass til to forskjellige gutter. Du kan hjelpe oss som avlaster. Vi gleder oss til å snakke med deg.

Deler du brønn med naboen?

Alle små vannforsyningssystem må registreres innen 1. juli

Bli med på bursdagsfesten

Fredag 13. april har byen vår 170-årsjubileum. Vi og Ålesund Sentrumsforening inviterer derfor til bursdagsfest - en hel uke i strekk!

Vil du oppleve en Drømmesommer?

Drømmer du om morsomme, spennende, utfordrende og lærerike opplevelser i sommer? Bli med på Drømmesommer, en sommerleir for barn og unge på 6 - 16 år. Søknadsfristen er 15. mai.

Har jobbet med Ålesundprosjekt

Les om og se bilder fra Aspøy skole sin utstilling av prosjektet "Ålesund, byen og havet".

Høyring om breibandsutbygging

Nye Ålesund skal søkje om pengar for å bygge ut breiband der dei kommersielle aktørane ikkje finn det lønsamt å byggje ut, og ønsker innspel frå innbyggarar, organisasjonar og verksemder...

Ny barnehage på Ellingsøy

Ålesund kommune gir Stokke Maritime FUS barnehage as tilslag om å bygge og drive ny barnehage på Ellingsøy.

Forbedret kart

Vår kartløsning for publikum er nå blitt forbedret og enklere å bruke.

Er du vår nye rektor?

Spjelkavik barneskole er på jakt etter ny rektor som kan være med å utvikle skolen i årene fremover. Er dette deg? Søknadsfristen er søndag 8. april.

Nå starter arbeidet med Parken kulturhus

Torsdag 5. april starter arbeidet for å skape et mer moderne kulturhus. I løpet av få måneder skal foajeen transformeres til å kunne fungere for mingling, matservering, bar og ulike...

Gjør som Janita og Håkon - bli byvert!

Midt i bybildet, sommeren 2017, var to ungdommer til god hjelp for rådville turister og hvermannsen i Ålesund. Nå har du også mulighet til å bli byvert.

Folkemøte om trafikksikkerhet

Ellingsøy bydelsutvalg inviterer til folkemøte om trafikksikkerhet på Ellingsøya, torsdag 12. april kl. 18.00.  Møtet starter kl. 18.00 og vil sette fokus på: Busstopp langs veien fra Taftasundet til Kverve, manglende belysning...

Mestringskurs for etterlatte

 ”Livslyst – når det røyner på” er et mestringskurs for voksne etterlatte som har mistet en nærstående i kreft eller annen sykdom. Kurset er i dag avlyst.

Bålforbud opphevet 3. april

Brannsjefen opphever fra i dag 3. april kl. 18.00 det midlertidige bålforbudet i kommunene Giske, Haram og Ålesund.

Førstehjelp ved selvmordsfare

Det inviteres til et todagers-kurs som gir kompetanse i å se og møte mennesker i selvmordsfare.

> Nyhetsarkiv

 Kontakt oss

Sentralbordet 70 16 20 00 (kl. 08.00 - 15.45)
 
Post: Postboks 1521, 6025 Ålesund
Besøk: Keiser Wilhelms gt. 11, 6003 Ålesund

Åpningstider
Kontaktinformasjon
Organisasjon

Org.nr.  942 953 119