Nettstedskart |English|
Ålesundkommune logo 246px
Ålesundkommune logo sidestilt 50h

Nyheter

App gjør det enklere å komme seg ut

DNT har de siste årene satset på turer for utviklingshemmede med stor suksess i flere lokalforeninger rundt om i landet. Nå finner du turer for Ålesund i egen app!

Lett engasjert?

Nytt Ungdomsråd skal velges og du som ung i Ålesund har nå sjansen til å kunne påvirke fremtidens bestemmelser. Eva og Håkon forteller deg hvorfor og hvordan.

Ny kommunalsjef på helse- og velferdsomr…

  Anne Mette Liavaag blir ny kommunalsjef for helse- og velferdsområdet for perioden 2018-2019. Dette ble bestemt i Administrasjonsutvalgets møte 16.01.2018.

Hjelp oss frem - nå i sone 5 og 6!

22. januar fortsetter kampanjen for fremkommelighet i sone 5 og 6. Gjennom utdeling av gule og røde kort til kjøretøy skal vi få innbyggerne til å tenke over hvordan de...

Ålesund i fyr og flamme 19.-21. januar

  Det er klart for "Ålesund i fyr og flamme" fra 19.-21. januar. Det blir både bybrannspillet om Borgny, multimediashowet "Brosundet brenner" og den nattlige bybrannvandringen med Sindre Nakken.  

Kjøremønster endres i Rådhuskrysset

Torsdag 18. januar fra klokka 09.30 til 12.30 vil det vestlige kjørefeltet ved rådhuset bli sperret. Det blir derfor omkjøring om Notenesgata via Korsegata.

Tid for å søke Drømmestipend

Nå er jakten på gode kandidater i Ålesund i gang!  Er du mellom 13 - 20 år kan du søke om Drømmestipendet og vinne 15 000 kroner.

Vil du bygge ny barnehage på Ellingsøy?

Det skal bygges ny barnehage i privat regi på Ellingsøya, lokalisert til Stokke skolekrets med 108 plasser i aldersgruppen barn over 3 år. Vil du bygge den nye barnehagen?

Vedtok gebyr for kommunale vigsler

I formannskapets møte 16. januar ble det vedtatt trafikksikkerhetsplan og gebyrer for kommunale vigsler.  

Kaféen nær deg

Det blir kaker, kaffe og kanskje en liten prat om du vil, når Skarbøvik sykehjem inviterer deg til den nyoppussede nærmiljøkaféen onsdag 17. januar.

Husk refleksen mamma og pappa

Når det er mørkt ute må man bruke refleks, det forteller klasse 4B ved Volsdalen skole. Alle kommunale barnehage- og skolebarn fikk forrige uke "E <3 Ålesund"-refleksen. 

Fjellstuetrappene åpnes igjen

12. januar ble Fjellstuetrappene åpnet igjen etter å ha vært stengt på grunn av for mye is. Nå kan besøkende og innbyggerne igjen ta turen opp trappene.  

Nye priser på kommunens tjenester

Vi gjør oppmerksom på at mange av de kommunale tjenestene får en liten prisøkning fra nyttår.

Formannskapet møtes 16. januar

Orientering rundt Bingsa og Bypakke Ålesund, revisjon av trafikksikkerhetsplan, kommunale vigsler og seremonirom er blant sakene når formannskapet møtes 16. januar kl. 09.30.

Kven er Årets Bedrift?

No kan du nominere ei bedrift, lita eller stor, som har gjort ein innsats for samfunnet og fortener utmerkinga som Årets Bedrift. Send inn ditt forslag innan 1. februar. 

Språkkafé for innvandrere

Ålesundsdialekta har sin egen evne til å vekke interesse og undring, forteller Mariam og Mahpareh. Fredag 12. januar er det Språkkafé igjen på Hovedbiblioteket i sentrum.

Har du husket å ta influensavaksine?

  Hvis du fortsatt ikke har tatt influensavaksine er det lurt å gjøre det snart. De fleste tåler en influensa godt, men enkelte risikogrpper kan få alvorlige komplikasjone av sesonginfluensaen.

Region Ålesund møtte Mørebenken

Ordførarar og administrasjonar i sunnmørskommunane møtte torsdag 4. januar Mørebenken for å løfte fram viktige tema til stortingspolitikarane frå fylket.  

Vil du opptre på UKM?

  Drømmer du om å stå på scena på Parken kulturhus? Eller stille ut kunsten din? Nå kan du melde deg på UKM Ålesund 28. januar, møteplassen for ungdom og kultur.

Fredagskafé 5. januar - for deg som er b…

  Er du berørt av kreft? Fredag 5. januar inviteres det til Fredagskafé for de som på en eller annen måte er berørt av kreft. Tema denne gangen er privatøkonomi.

Fagdag om Pårørendesamarbeid

Ålesund kommune ble kåret til Årets pårørendekommune 2017. Nå inviteres det til felles fagdag 19. januar for det videre arbeidet, nettopp med et sterkere fokus på pårørende. 

Innskriving i skolene

Har du barn som skal begynne på skolen til høsten? Her er datoene for innskriving.

Skal du søke barnehageplass?

Hovedopptak til barnehagene er i gang. Søknadsfristen er 1. mars. Sjekk tilbudet ved alle barnehagene i kommunen.

Rundt 490 sjekket inn på Campus Ålesund

Torsdag kveld var endelig den litt annerledes jobbmessa i gang og unge, samt voksne fikk målt tempen på jobbmulighetene i regionen.

Renovasjon i jula

ÅRIM melder at det er noen endringer for restavfall, plast- og papirinnsamling i forbindelse med jul- og nyttår.

Velkommen til Sjekk inn!

I kveld torsdag 28. desember er det klart for Sjekk inn på Campus Ålesund. Vi åpner dørene ca. klokka 17.00 og ber folk om å være ute i god tid. ...

Skal gi støtte til pårørende

  Ingunn Hansen og Dorthe Lise Nøstdal er ansatt i prosjektet som skal bidra med erfaring,  støtte og avlastning til pårørende i en særlig krevende omsorgssituasjon.

Midt i blinken

For Maria Dahle Bekjorden og Inger Johanne Alnes er «Sjekk inn 2017» akkurat det som trengs for å sjekke ut mulighetene i arbeidslivet.

Åpningstider jula 2017

Her har vi samlet informasjon om åpningstider i jula 2017 for de mest brukte tjenestene i Ålesund kommune.

Møt medarbeiderne

Sjekk inn 2017 er ei litt annerledes jobbmesse. Målet er å få kompetansen og arbeidskraften vi trenger hjem igjen til regionen vår - og hvorfor da ikke jobbe i kommunen?...

> Nyhetsarkiv

 Kontakt oss

Sentralbordet 70 16 20 00 (kl. 08.00 - 15.45)
 
Post: Postboks 1521, 6025 Ålesund
Besøk: Keiser Wilhelms gt. 11, 6003 Ålesund

Åpningstider
Kontaktinformasjon
Organisasjon

Org.nr.  942 953 119