ALV-Møre offisielt åpnet

Stuen med styring av tv fra nettbrett.Onsdag 11. juni var det offisiell åpning av ALV-Møres demonstrasjonsleilighet.

Over 80 hadde møtt opp fra forskjellige fagmiljøer for å delta på åpningen av ALV-Møre. Deltakerne fikk først en velkomsthilsen fra Direktør for Høyskolen, Roar Tobro, og Håvard Overaa, teamleder ved Helse og omsorg i rådmannens stab.

Deretter var det orienteringer og foredrag ved prosjektleder Helen Berg, Elin Margrethe Aasen ved Helsefag, Hans Georg Schaathun om teknologi og samhandling og Øivind Strand ved Innovasjon og samhandling.

Etter den offisielle åpningen var det omvisning på helsefag sitt simuleringsområde og på ALV-leiligheten.

Demonstrasjonsleilighet for velferdsteknologi

ALV-Møre skal vise frem velferdsteknologiske hjelpemiddel som kan bistå i fremtiden til at flere eldre kan fortsette å bo hjemme. Blant mulighetene som finnes allerede nå er hev og senk funksjon på kjøkkeninnredning, adgangskontroll via nettbrett med kamera, varsel og påminner fra nettbrett i stuen, samhandling med tv, styring av persienner og vinduer med nettbrett og mye mer. Det er også nye og moderne toaletter med skyll og tørk funksjon og mye mer. Se bilder i bildekarusell.