Ålesundkommune logo 246px
Ålesundkommune logo sidestilt 50h

Nyheter

> Nyhetsarkiv

Europeisk Mobilitetsuke 2019

I september vil vi sette ekstra fokus på hvordan nettopp du kan komme deg fra A til Å.

Vi tilbyr hospitering til helsepersonell

Ålesund tilbyr hospitering til helsepersonell i alle landets kommuner innen lindrende behandling og omsorg ved livets slutt. Ønsker du å øke din kompetanse?

Ta bussen til kamp

AaFK spiller på lag med kommunen når Mobilitetsuka markeres. Det er to hjemmekamper denne uka og det markerer vi med gratis shuttlebuss.

Har du et kulturprosjekt?

Vi vil gjerne stimulere til den frie delen av kunst- og kulturlivet og har derfor et kulturfond som du kan søke midler av. Fristen er 10. oktober.

Delta i vår undersøkelse om Smartere Tra…

Ålesund er med i prosjektet Smartere Transport og vil nå kartlegge hvordan innbyggere i Ålesund bruker transport til og fra jobb/skole. Vil du delta i vår spørreundersøkelse om dine reisevaner?  

Bli med på Aspøydagane 2019!

Torsdag 12. september starter programmet med dans på Aspøy omsorgssenter, og lørdag 14. 09 blir det folkefest på Aspøy skole. Se fullt program!

Førebels valresultat

Her er det førebelse valresultatet for nye Ålesund. Det endelege resultatet er ikkje klart før etter klokka 17.00, 10 september. Valoppslutninga var på 60,9 % i den nye kommunen.

Håndballtrening for ungdom 10-18 år!

Sportsklubben Rollon starter opp med håndballtilbud for barn og ungdom, i alderen 10-18 år, med funksjons- og utviklingshemming. Oppstart er onsdag 11. september kl. 19.30 i Larsgårdshallen.

Alvorlig sykdom hos hunder

Flere veterinærer har de siste ukene fått inn hunder med alvorlig diaré. Mattilsynet anbefaler hundeeiere å begrense nærkontakten mellom hunder. 

Leiar for Ålesund Smart og berekraftig B…

Nye Ålesund kommune søker ein samfunnsengasjert, framtidsretta og nytenkande leiar for Ålesund Smart og berekraftig bylab (United for smart og sustainable cities lab –U4SSC Lab). Er det du?

Øvelse vil gi sirener og smell fra øving…

  Tirsdag 3. september starter øvelsen hvor helse og politi skal trene på samarbeid. I Borgundvegen 242 (Kolvikbakken ungdomskole) blir det trafikk med nødetatene, blålys, sirener og smell fra øvingsvåpen.

Bilettsalg på bibliotekene og på nett

Børsen stenger dørene og fra 2. september kan du kjøpe kulturbilletter på biblioteket i byen og på Moa, eller bestille de per e-post.

OPE MØTE OM INNBYGGARTORG

Nye Ålesund inviterer innbyggarar, næringsliv, frivillige organisasjonar, politikarar, diverse råd og andre interesserte til ope møte om innbyggartorg.  

Nasjonal pårørendedag i Ålesund

Fredag 20. september inviteres det til markering av Nasjonal pårørendedag med foredrag og utstillere i bystyresalen. Arrangementet er gratis og åpent for alle.

Markering av navnebytte til Joachim H. R…

Fredag 30. august ville Joachim Rønneberg fylt 100 år.  Vi ønsker å markere dette ved statuen på den nyutnevnte Joachim H. Rønnebergs plass (tidligere Rådhusplassen).

Bystyret behandler rehabilitering av Kol…

Bystyret møtes 29. august og blant sakene er status i sak om rehabilitering av Kolvikbakken ungdomsskole og lokalisering for alternativt vannbehandlingsanlegg. Møtet starter kl. 17.00 og sendes på web-tv.

Samling for støttekontakter og avlastere

Tirsdag 17. september kl. 18.00 inviteres støttekontakter og avlastere til en samling. Vurderer du å bli støttekontakt eller avlaster? Alle er hjertelig velkommen.

Høstens program for seniorer

Se hva som skjer på seniorsentrene og seniorfestivalen i høst!

Tid og stad for førehandstemming

Det er kommune- og fylkestingval 9. september. Du kan stemme på førehand 12. august til 6. september. Her kan du sjå tid og stad for kvar du kan førehandstemme.

Formannskapet møtes 20. august

Utlånsordning for elsykler og kjøp av idrettsanlegget "Siffen" skal behandles politisk. Ellers på saklista står alternativ vannforsyning og innbyggertorg. Følg møtet live fra kl. 09.30.

Gratis busskort til studenter som melder…

Er du student og melder flytting fra en kommune utenfor Sunnmøre til Ålesund kommune, kan du fra 1. juli søke om gratis busskort.

Fagdag om kjønns- og seksualitetsmangfol…

Under Ålesund Pride blir det fagdag om seksuell helse, identitet og psykisk helse for helsepersonell slik at kommunen kan tilby enda bedre tjenester i møte med skeive ungdommer.

Skolestart for grunnskolene - mandag 19…

Skolestart for grunnskolene er mandag 19. august. Her finner du oversikt over tider for de ulike skolene og trinnene.  

Inviterer nye studenter til velkomstluns…

Onsdag 14. august inviterer Ålesund kommune årets NTNU studenter til velkomstlunsj på Ålesund rådhus. Det blir matservering og engasjerende program fra scena.

Trygg skolevei - klipp hekk og busker

Det nærmer seg skolestart og vi oppfordrer alle om å sørge for god sikt ved avkjørsler til private eiendommer.

Vil skrive "Lille" på stedsnav…

Flere stedsnavn som mange omtaler som "Lille" er egentlig registrert i Kartverket som "Litle". Det ønsker vi nå å få rettet opp.

Helikopterflyging ved Skiheisa i Spjelka…

Lørdag 3. august blir det flydd opp grus til toppen av Høglia for å lage til siste del av turvegen. Parkeringsplassen blir stengt og arbeiderne ønsker at du ikke oppholder...

Oppstart for barnehager og SFO

Velkommen til alle som skal begynne i barnehage og på SFO. 1. august er semesterstart for kommunens barnehager og skoler.

Moa svømmehall stenger - skal oppgradere…

Svømmehallen holder stengt fra og med 1. august. - Det er etterlengtet vedlikehold og store tekniske oppgraderingen som skal skje, og forhåpentligvis kan vi åpne et oppgradert bad den 7...

Hessa og Skarbøvika - flytting av vannle…

I forbindelse med Kystverkets utdypingsprosjekt «Innseiling Ålesund» er det mandag 22. juli planlagt flytting av en sjøledning for drikkevann. Sjøledningen forsyner store deler av Hessa og Skarbøvika.

> Nyhetsarkiv

 Kontakt oss

Sentralbordet 70 16 20 00 (kl. 08.00 - 15.45)
 
Post: Postboks 1521, 6025 Ålesund
Besøk: Keiser Wilhelms gt. 11, 6003 Ålesund

Åpningstider
Kontaktinformasjon
Organisasjon

Org.nr.  942 953 119