Ålesundkommune logo 246px
Ålesundkommune logo sidestilt 50h

Nyheter

> Nyhetsarkiv

Hva er bypakken?

De viktigste trafikk- og bymiljøprosjektene i Ålesund er nå samlet i en bypakke. Her er det du burde vite før formannskapet møtes 28. mai, og bystyret 6. juni.

Vi søker barnehagestyrere!

Kommunens barnehager er med på å skape fremtiden. Vi søker deg som vil være med på utviklingen av Ratvikåsen barnehage, Nørve barnehage og Midtbyen barnehage. Husk å søke innen 10...

Ingen streik i kommunesektoren

Det er enighet i meklingen i kommunal sektor. Det betyr at det ikke blir noen streik for verken lærere, sykepleiere eller andre fredag 24. mai.  

Vi trenger din kompetanse

Brenner du for byutvikling? Vi trenger deg som arealplanlegger i den nye kommunen som er i vekst. Søknadsfrist er 2. juni.

Skal du bygge?

Har du tenkt å snekre noe på eiendommen din? Sjekk her om du kan du bygge uten å søke - før du setter i gang.

Her er de offentlige toalettene

Hundretusenvis av turister gjester Ålesund hvert år og tilgangen til blant annet toalett er viktig. Her er oversikten over de offentlige toalettene.

SPIRE – Kamelen

21. juni står spellemannsnominerte Kamelen på Terminalen byscene for å underholde ungdommer i alderen 14 – 18 år med sin musikk.

Hva skjer med sykkel, kollektiv og gange…

Mange tror bypakken bare handler om store vegprosjekt, men den handler også om viktige tiltak for sykkel, kollektiv og gange. 13. mai hadde vi  informasjonsmøte på NTNU og presentasjonene kan...

Vil du vere valmedarbeidar?

Måndag 9. september 2019 er det kommunestyre- og fylkestingsval. I år vil valet bli gjennomført som om Haram, Sandøy, Skodje, Ørskog og Ålesund allereie er ein kommune og vi treng...

Invitasjon til informasjonsmøte

Ålesund kommunale eiendom (ÅKE) inviterer til informasjonsmøte om ombyggingsperioden for Kolvikbakken ungdomsskole 15. mai kl. 18.00-19.30 i Foajéen på Parken kulturhus.

Bystyret møtes 9. mai

Bystyret har møte torsdag 9. mai og på sakslisten står blant annet husleie i kommunale boliger og politikk for en mer miljøvennlig cruisenæring. Følg møtet på web-tv fra kl. 17.00!

Ålesund kommune utsatt for SMS-svindel

Flere har tatt kontakt med Ålesund kommune etter å ha fått tilsendt SMS hvor de blir bedt om å oppgi betalingsinformasjon. Dette er IKKE sendt fra Ålesund kommune og vi...

Studentmelding behandles i formannskapet

Formannskapet møtes tirsdag 7. mai og på agendaen står generalforsamling i Ålesund parkering og presentasjoner ved Alegi Eiendom. På sakslista står blant annet studentmelding for 2019. Se møtet på web-tv!

Hvordan skal Kiperviktorget se ut

Dette sentrale byrommet i hjertet av Ålesund ønsker vi nå forslag til å definere. Aktuelle tilbydere må melde seg innen 14. mai via konkurranseutslysningen på Doffin.

Ålesund besøkte vennskapsbyen i Italia

1. mai 1969 ble den første bacalao-festivalen arrangert i Italia, og fisken var levert fra bedrifter i Ålesund. Nå, 50 år etter, ble vi igjen med på festen.

Forbud mot heliumballonger

Ålesund bystyre har vedtatt at det ikke er lov til å selge heliumballonger på kommunal grunn. Dette gjelder 17. mai og ellers i året. 

Sommaren i friluft?

Frå måndag 24. til fredag 28. juni er det friluftsskule på Stavsethneset for barn i alderen 11 til 13 år. Påmeldingsfrist er 31. mai.

Russen til Flatholmen – ikke Tueneset

Dyrevelferden ved Atlanterhavsparken og Tueneset er grunnen til at politiet og Ålesund kommune har funnet et annet alternativ for russefeiringen i år.

Sigrid er Ålesunds ambassadør!

Artist Sigrid ble i dag hedret av ordfører Eva Vinje Aurdal, for å være en god ambassadør både nasjonalt og internasjonalt for Ålesund by.

Generelt bålforbud 15. april - 15. septe…

Fra 15. april til 15. september gjelder det generelle bålforbudet i utmark. - Du kan grille i egen hage, men vær varsom både hjemme og i utmark er rådet fra...

Ni turer for alle i 2019

Klar, ferdig gå! er turkonseptet som passer for alle. I løpet av 2019 arranegere Ålesund – Sunnmøre turistforening (ÅST) og Aktivisering og velferdstjenester i Ålesund kommune turer for turglade mennesker...

Ruskenaksjonen 2019

Året Ruskenaksjon vil foregå i uke 18, 19 og 20. Og fra 22. april åpner vi opp for påmeldinger fra velforenigner, borettslag, skoler, idrettslag og andre som vil arrangere aksjoner.

Konkurranse for grafisk utforming av nyt…

Nye Ålesund kommune innbyr til konkurranse for grafisk utforming av forslag til nytt kommunevåpen for nye Ålesund kommune. aktuelle tilbydere må melde seg innen 17.04.2019 via konkurranseutlysningen på Doffin.

Informasjon om smittsom lungebetennelse

 Det er meldt om utbrudd av smittsom lungebetennelse  i verftsindustrien i Møre og Romsdal. De som er tilknyttet verftsindustrien blir nå fulgt opp av kommunehelsetjenesten og sykehus og får behandling.

Endret uteservering og tildelte 740 000 …

Bystyret bestemte 4. april å endre praksis for skjenking av alkohol i gruppe 3 i uteareal og de tildelte 740 000 kroner i festivalstøtte til sju festivaler.

Region Ålesund til FN

Nye Ålesund, Sula og Giske er representert på FNs samling for byregionar i Genève. Eva Vinje Aurdal er einaste norske ordførar på talarlista.

Bystyret møtes 4. april

Bystyret skal 4. april behandle oversikt over helsetilstanden i Ålesund, praksis for skjenking av alkohol i gruppe 3 i uteareal og innbyggerinitiativ om nei til firefelts motorveg på Sandingane.

Festivalstøtte til 740 000 kroner

Formannskapet innstiller til bystyret å vedta fordeling av 740 000 kroner i festivalstøtte for 2019. De som får mest er Den Norske Matfestival med treårig støtte på 200.000 kroner.

Har du fått gratis HPV-vaksine?

For de unge kvinnene som har tatt imot tilbud om gratis HPV-vaksine haster det nå å få satt siste dose. 

Skjenking ved overgang til sommertid

Den siste søndagen i mars, 31.03, går vi over til sommertid. Dette innvirker også på skjenketiden for alkoholservering.

> Nyhetsarkiv

 Kontakt oss

Sentralbordet 70 16 20 00 (kl. 08.00 - 15.45)
 
Post: Postboks 1521, 6025 Ålesund
Besøk: Keiser Wilhelms gt. 11, 6003 Ålesund

Åpningstider
Kontaktinformasjon
Organisasjon

Org.nr.  942 953 119