Ålesund kommune byvåpen

Opptak i barnehage i Ålesund

Alle barnehager i Ålesund har samordnet opptak. Dette innebærer at foreldre/foresatte benytter felles opptakssystem. Alle må søke elektronisk.

Søknad for hovedopptak starter i januar hvert år med søknadsfrist 1. mars. Tildeling av plass samordnes i samsvar med søkers prioriteringer. Det går også an å søke gjennom året.

Ofte stilte spørsmål

Se gjennom ofte stilte spørsmål om barnehage før du fyller ut søknadskjema!

Hvordan barnehagene skal drives og hva du har krav på innefor tilbudet fremgår også av Barnehagevedtekter i Ålesund kommune.

Søknad og søknadsprosess

• Alle som ikke har plass i barnehage i dag, og som har søkt tidligere enn 1. januar i søknadsåret, må sende inn ny søknad!
  • Alle som ønsker overflytting til annen barnehage må sende inn ny søknad!
  • Ved endring av allerede innsendt søknad, må det sendes inn en ny komplett søknad!
  • Alle må søke elektronisk!
    Dersom du trenger hjelp til å fylle ut skjemaet vennligst ta kontakt med Servicetorget som vil hjelpe deg med dette.
  • Det må oppgis egen e-postadresse i søknaden. Du vil da motta en elektronisk bekreftelse når søknaden er registrert hos oss.
  • Det kan registreres inntil 4 ønsker pr barn.

ikon_skjema Søknadskjema for barnehageplass

Priser

Foreldrebetaling er regulert i "Forskrift om foreldrebetaling i barnehager" og maksimalpris fastsettes i Stortingets årlige budsjettvedtak.

Søskenmoderasjon:

Foreldre/foresatt tilbys minimun 30% søskenmoderasjon for barn nummer 2.

Saksbehandling ved opptak

• Alle søknader registreres sentralt i kommunen
  • Søkerlister sendes til den enkelte barnehager
  • Styrerne samordner søkerne og innstiller til opptak