Gründercamp på 9. trinn

.

 

I juni arrangerte 9.trinn på Blindheim ungdomsskole Gründercamp for første gang.

Vi fikk oppdrag fra 29 bedrifter, deriblant maritime bedrifter som Rolls-Royce, Inmarsat Solutions, Fiskerstrand Verft og Ask Safety.

Gründercamp gir elevene trening i problemløsning ved hjelp av nytenkning og kreativitet. Begge team ble delt inn i grupper på 4-5 elever, og fikk et oppdrag fra næringslivet som de skulle presentere en løsning på.

Onsdag 4. juni fikk vi besøk av Tone Aure Strand fra Kort shop. Hun fortalte om sine erfaringer med å starte opp egen bedrift. Dagen etter hadde vi teatersport i Blindheimshallen med Tor Ivar Forsland. En av oppgavene her var å lage spontane reklameinnslag som skulle framføres.

Spente elever fikk utlevert oppgavene sine fredag den 6.juni før de gikk hjem til pinse. Tirsdag 10.juni var de klare for å møte sine mentorer i bedriftene for første gang.

Fredag 13.juni var det finale i aulaen på Blindheim ungdomsskole, der løsningene ble vurdert av en jury og premiert. I juryen satt Tone Aure Strand (grunder Kortshop), Nina Reinseth (lærer ved Ålesund videregående), Vibeke Thu (Grunder Villa Sales AS) og Mari Gjesdal (elev Creo ved Ålesund videregående).

Vinneren ble Vegsund Slip med 100 poeng. Der vil oppdragsgiveren jobbe videre med elevene, for å videreutvikle ideen.
2. og 3. plass fikk Rolls -Royce, med Barnas Lekeland og Politiet på 4. og 5 plass. Det var tett blant de 11 første plassene.

Tilbakemeldingene er at tre av bedriftene vil jobbe videre med forslag som kom frem under gründercampen.

 

Historieundervisning i Aksla

.

elever9For litt siden fikk noen av elevene på 9.-trinnet en historieundervisning litt utenom det vanlige. Temaet var 2.verdenskrig i Ålesund, og Edgar Haugen lærte vidare kunnskap til engasjerte elever. Les mer om det her.

Matematikkutprøving

.

matematikkVi har fått tilgang til noen digitale matematikkverktøy som vi skal prøve ut, og i den sammenheng legger vi ut linker her. Logg på med Feide-innloggingen som du bruker på Fronter og test det ut.
Kikora

MatteMesteren

Fine representanter for skolen

.

IMG 0908I sammenheng med frigjøringsdagen og veterandagen, som er 8.mai, hadde to elever ved skolen blitt utfordret til å holde tale ved monumentet for englandsfarten. Jentene leverte en flott tale og fikk skryt fra de fremmøtte og god omtale i media. I talen takket Amanda og Grete de som hadde bidratt til at norske ungdommer kan leve i et fritt og demokratisk land. Skolen er stolt over arbeidet dere har lagt ned jenter!

Digitale presentasjoner av 2.verdenskrig

.

2verdskrig9defPå team 9DEF jobber elevene for tiden med 2.verdenskrig, og i den sammenheng har elevene laget en hjemmeside som presenterer arbeidet digitalt. Mye godt arbeid som andre kan ha glede av. Klikk her for å se på arbeidet.

" title="E-post til Ålesund kommune">
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.