Foretak og selskap

Ålesundregionens havnevesen

.

Ålesund havn er lagt inn i et interkommunalt samarbeid som utgjør Ålesundregionens havnevesen.

Ålesundregionens havnevesen (ÅRH) er et havnefaglig organ, og skal ivareta de administrative og forvaltningsmes-sige oppgaver kommunene er tillagt etter havne- og farvannsloven. De fire kommunene som pr. 2007 er med i samarbeidet er Giske, Sula, Haram og Ålesund.

Ålesundregionens Havnevesen ledes av et havneråd bestående av folkevalgte representanter sentanter oppnevnt av Kystverket og Forsvaret.
Til å lede Ålesundregionens Havnevesen virksomhet skal havnerådet oppnevne et havnestyre som etter havnerådets bestemmelse skal bestå av enten 5 eller 7 medlemmer med personlige vara-medlemmer. I overensstemmelse med Fiskeridepartementets anbefalinger skal medlemmene av havnestyret ha en faglig bakgrunn som sikrer effektivitet i den daglige forretningsmessige driften av havnen. De ansattes representant i havnestyret inngår i havnestyrets samlede medlemstall.

Nettside

De har egne nettsider. Der finnes informasjon om organisering og styret m.v.

Kontaktinformasjon Ålesund kommune, Postboks 1521, 6025 Ålesund | Tlf: 70 16 20 00 | Telefaks: 70 16 20 01
E-post: | Vakt- og alarmtelefoner | Organisasjonsnr: 942 953 119