Følg skiltingen

all stans forbudtBygatene klargjøres til 17. mai. Følg med på skiltinga for å unngå bot. Se hvor du kan parkere på nasjonaldagen.

I forkant av 17. mai utføres det renhold av sentrumsgatene og togrutene i de lokale bydelene vil bli kostet og klargjort til feiringen.

Skal du parkere bilen i sentrum i perioden rundt nasjonaldagen, så bør du se ekstra godt på skiltene. Her er det som blir endret.

All stans forbudt

For de sentrumsgatene som har soneparkering vil vi sette opp skilter med "All stans forbudt", minimum 24 timer før arbeidet starter:

• 15. mai skiltes Røysegt 17 – 33 (Røysebakken) med «all stans forbudt» pga. gatevask. Dette gjelder til 17 mai kl. 18.00
  • 15. mai skiltes Borgundvegen 38 – 48E med «all stans forbudt» pga. gatevask. Dette gjelder til 17 mai kl. 18.00
  • 15. mai kl. 09.00 skiltes det fra Keiser Wilhelmsgt. 64 og østover til Borgundvegen 6 på begge sider. Dette gjelder 17 mai kl. 1800
  • 16. mai kl 10 stenges Utstillingsplassen for at 17.mai-komiteen skal få gjøre den klar til feiringen.
  • 16. mai etter kl 12 skiltes det langs togruta. Biler i togruta vil bli tauet bort av politiet.

De som ikke respekterer skiltinga vil bli bøtelagt og borttauet. Følg derfor med på skiltene der du parkerer minst én gang i døgnet (se forskrift om offentlig parkeringsregulering og parkeringsgebyr, § 12. Undersøkelsesplikt).

Det vil bli gjort om til normal skiltplan til kl. 18.00  17 mai.

Parkering på 17. mai

For å finne en trygg parkeringsplass og unngå kaos i sentrumsgatene, bør du være ute i god tid.

Det er fri parkering på:

• Torghallen
  • Rådhuset (Kremmergaarden)
  • under torget (Kipervika)

Aksla parkering og Ålesund storsenter er åpen med vanlig takst.

Ålesund parkering og politiet vil være på plass for å sørge for at det blir parkert lovlig og fylle opp byens parkeringshus.