Skalk alle luker!

Bølger og vind Alnes

Det er ventet svært kraftig vind.  Vi ber alle om å ta nødvendige forholdsregler og følge med på værvarslinga.

Meteorologisk institutt har sendt ut obsvarsel for Møre og Romsdal.

Værvarsel

Fra i kveld, torsdag 7. desember, ventes sørlig sterk kuling kuling utsatte steder, med lokale vindkast på 30-40m/s. Natt til fredag ventes forbigående minking til sørvest opp i liten kuling. Fredag ettermiddag økning til nordvest sterk kuling, kan hende full storm 25 m/s på Sunnmøre. Natt til lørdag minkende.

Tidslinje

1. torsdag 7. desember 2017 kl 11:00
    Vinden øker
  2. lørdag 9. desember 2017 kl 07:00
    Vinden avtar

Gjenstander med store vindfang kan blåse over ende. Broer kan stenges, og det er fare for skade på bygninger og infrastruktur. Sterk vind kan føre til kansellerte avganger med båt, fly og annen transport. Fest alle løse gjenstander og unngå å bevege deg unødvendig utendørs. Vurder behov for forebyggende tiltak. Beredskapsaktører skal fortløpende vurdere behov for beredskap.

For oppdatert informasjon, se Yr.no sitt varsel for Ålesund

Råd

Her er Ålesund brannvesens råd ved sterk vind:

• Sikre alle løse gjenstander på eiendommen: Trampoliner, hagemøbler, bossdunker, bygningsmaterialer osv.
  • Sjekk og fest bygningsstillaser.
  • Kontroller og forsterk fortøyning av båter.
  • Åpne sluker/rister og annen drenering.
  • Beslag og takstein må være festet.
  • Følg med på bekker og vassdrag nær huset.
  • Ved store nedbørsmengder øker faren for jord/steinras.

Vær forsiktig når stormen treffer.

• Ikke utsett deg for unødig risiko både når det gjelder bølger og vind.
  • Ikke opphold deg  på svaberg, kaier og flytebrygger der en kan havne i sjøen.
  • Ikke opphold deg ute i sterk vind der det er fare for å bli truffet av flyvende gjenstander.

Følg med på værutviklingen på yr.no. Skal du ut å kjøre på veiene sjekk trafikkmeldingene.