Dyreklubben får pris

Dyreklubben 0004

Årets helse- og velferdspris går til Borgund Dyreklubb etter omtrent 30 års innsats for å spre glede, gode opplevelser og lærdom til store og små.

Det var Helse- og velferdsutvalget som mandag 13. november enstemmig vedtok å tildele helse- og velferdsprisen 2017 til Borgund Dyreklubb. Daglig leder i dyreklubben forteller at prisen betyr mye.

- Dette gir oss massevis av motivasjon til å stå på videre! Samtidig er det kjekt at arbeidet vårt anerkjennes og at flere er enig i det, sier Rebekka Kolvik.

Betydd mye for mange

Utvalget begrunner klubbens arbeid som meningsfult. Et festlig opplevelsessenter, ikke minst for barnefamilier, og likeledes et meiningsfylt aktivitetstiltak for ungdom, eldre, funksjonshemma og funksjonsfriske.

- Det er mye godt arbeid som har vært nedlagt i klubben og aktiviteten er fortsatt høy og spennende. Klubben har i flere perioder slitt i motbakke med økonomien, men entusiastene i dette kreative laget har vist seg å ha vilje til å stå på, komme over kneikene og overleve, sier helse- og velferdsutvalget.

Borgund Dyreklubb har også vært og er en betydelig ressurs når det gjelder frivillig forebyggende arbeid, i tillegg til å være et godt sted for aktiv rekreasjon.

DSC02783 Copy

forsetter det gode arbeidet

Klubben ble startet helt på slutten av 1970-tallet, med sokneprest Inge Eidhammer som initiativtaker og ivrig pådriver.

- Den gamle løa på prestegarden måtte jo brukes til noe!

Og det er Rebekka sjeleglad for.

- Vi fortsetter vårt arbeid og håper nå at prisen kan bidra til at vi får satset enda sterkere på de gruppene som trenger tilbudet mest. For dyreklubben er et viktig tilbud - det er en friplass til mange.

Vi gratulerer som vinner av åretshelse- og velferdspris !