Vil du bli aktivitetsvenn?

Aktivitetsvenn. Pressebilde fra Nasjonalforeningen for folkehelseBli frivillig aktivitetsvenn og hjelp en med demens til å få flere aktiviteter og gode opplevelser i hverdagen. Kurs holdes 20. og 21. november.

Ålesund kommune ble våren 2016 en demensvennlig by. Da ble det klart at vi skal arbeide for at mennesker med demens skal møte forståelse, respekt og støtte - og de skal inkluderes og få delta i nødvendige hverdagsaktiviteter.

Med midler fra TV-aksjonen 2013 etablererte derfor Nasjonalforeningen for folkehelsen prosjektet Aktivitetsvenn.

Hva er en aktivitetsvenn?

Frivillige aktivitetsvenner skal gi personer med demens flere aktiviteter og gode opplevelser i hverdagen. Prosjektleder Siv Katrin Ulla håper folk flest har tid og lyst til å bidra.

- Som frivillig aktivitetsvenn vil du gjøre aktiviteter sammen med en som har demens - som å gå tur, gå i teater eller på kino, spille spill, fiske, male, gjøre hagearbeid, eller bare møtes for en kopp kaffe og en liten prat. Vi ønsker og også flere menn i tjeneste, forteller hun.

Med en aktivitetsvenn kan personer med demens få muligheten til å fortsette sine vanlige aktiviteter. Fritidsaktiviteter og gode opplevelser har positiv effekt. Selv for mennesker der sykdommen har kommet så langt at opplevelser raskt glemmes, viser det seg at de gode følelsene og stemningen varer.

Her kan du lese mer om aktivitetsvenn.

Vil du bli aktivitetsvenn i Ålesund?

Vi tilbyr deg som frivillig aktivitetsvenn gratis kurs, veiledning og oppfølging. Du slipper å bekymre deg for om du gjør ting riktig, og kan fokusere på den doble gleden som ligger i å kunne bruke dine ressurser til noe meningsfylt.

Kurset holdes over to dager:

• Dato: 20. og 21. november
  • Tid: kl. 17.30 - 20.30
  • Sted: Klipra seniorsenter

Meld deg på til: Siv Katrin Ulla på Ålesund Frivilligsentral (, tlf: 70 16 48 62/ 900 57 650).

Har du spørsmål?

Ta kontakt med Ålesund frivilligsentral (kontaktinfo. over) eller regional prosjektleder for Aktivitetsvenn, Liv Synnøve Hoel (, mobil: 404 45 828).

Kurset arrangeres av Nasjonalforeningen for folkehelsen Ålesund og omegn demensforening i samarbeid med Ålesund kommune og Ålesund frivilligsentral.