Lærte Velferdsteknologiens ABC

seminar velferdsteknoligiHva er velferdsteknologi og hvordan kan det brukes? Kommunene fra nordlige Sunnmøre var fredag 6. oktober samla i Ålesund. Der fikk de opplæring i det som inn i fremtiden skal hjelpe til å gi bedre tjenester til innbyggerne.

- Dette var første samlinga i Velferdsteknologiens ABC for kommunene her hos oss. Vi er med i en nasjonal satsing fra Helsedirektoratet, og KS har utarbeidet opplæringspakken, forteller Cecilie Campbell som er prosjektleder for velferdsteknonlogiprosjektet "Jeg Kan".

Hensikten med velferdsteknologi er å understøtte brukerens, innbyggerens eller elevens trygghet, frihet og mestring.

Kort forklart er det verktøy som gjennom brukerrettet teknologi skal gjøre hverdagen enklere deg.

Et viktig fokus

Her i fylket vårt har Fylkesmannen gitt Utviklingssenteret for hjemmetjenester og sykehjem (USHT) midler til å kjøre disse opplæringspakkene.

Leder for USHT, Brit Krøvel, har stått i spissen for samlinga og med på laget har hun tatt med seg Svenn-Andre Alvestad, Bjarne Pareliussen og Cecilie Campbell.

teknologi

Med deltakere fra helse, skole, vaktmestertjenester, IT og innkjøp fikk alle en inspirerende samling på fredag.

- Det var en viktig dag med fokus på innovasjon, brukerbehov og eksempler fra teknologien, sier Brit.

- Og målet for opplæringen er å bidra til at velferdsteknologi skal bli en naturlig del av tjenestene innen 2020. For å lykkes med dette må vi også ha kompetanse og bevissthet rundt tjenesteinnovasjon, avslutter Krøvel og Campbell.