Hjemme i høstferien?

Sunnmøre museum har aktivitetsdag onsdag 7. oktober.

Høstferien kommer og det er noen aktiviteter som skjer i byen som er verdt å få med seg. Tips oss gjerne om flere så fyller vi på listen!

Ålesund bibliotek

Tirsdag 10. oktober klokken 18.00 blir det et spennende møte med Leonard Cohen, når Marit Kaldhol holder foredrag om den kjente musikeren.

Annenhver fredag er det også høytlesing fra "På sporet av den tapte tid" av Marcel Proust. Fredag 13. oktober er neste lesing på Spjelkavik filial.

Du kan følge med på hva som skjer på biblioteket gjennom deres facebookside og bibliotekets hjemmeside.

Jugendstilsenteret

Ta turen innom museet torsdag 12. oktober. Vi har gratis inngang hele dagen og mellom kl. 11 til 15 har vi et bemannet verksted hvor du kan lage din egen jugendstilbrosje.

Mellom klokka 11 til 20.00 er det også selvbetjent malerverksted. Her kan du male ditt eget Ørnulf Opdahl inspirerte maleri!

Sunnmøre museum - aktivitetsdag

På museumet kan du også bli med på mange og spennende aktiviteter i høstferien!

Eventyr, ansiktsmaling, potettrykk og mye mer for deg og familien onsdag 11. oktober. Det vil være inngangspriser og for voksne er det kr. 80, barn kr. 40 og en hel familie kr. 170.

Fellesverket dragen

I høstferien blir det Ålesunds første (større) cosplay-arrangement; DrageCon!

Det blir kostyme-catwalk, workshops, konkurranse for beste cosplay-kostyme og mye mer.

Arrangementet er søndag 15. oktober fra 12.00 til 18.00 på Fellesverket Dragen.

Atlanterhavsparken - krabbemodus

Fra mandag til fredag i høstferien er Atlanterhavsparken i krabbemodus.

Du blir, utenom vanlig dagsprogram, ekstra godt kjent med en av havets delikatesser som har høysesong nå på høsten.

Det blir Krabbeutstilling, Krabbefilm med "KrabbeTronds" krabbetips, Krabberensking, Krabbequiz, Krabbesuppe og Krabbeprating.

Moa svømmehall

Moa svømmehall er åpen i høstferien og ønsker store og små velkommen til leik, morro og fysisk aktivitet.

Åpningstidene er:

• Mandag - tirsdag - onsdag - fredag: 11.00 - 19.00
  • Torsdag: 12.30 - 19.00
  • Lørdag - søndag: 10.00 - 14.00

Ta beina fatt

Som alltid er naturopplevelser gratis og en flott aktiviteter familier kan gjøre sammen.

Ta en titt på www.morotur.no og planlegg deres neste tur sammen!

Sunnmøre friluftsråd har også arrangerte turer hele høstferien, som basser best barn i alderen 10 til 13 år og strekker seg ut i fem kommuner. De får være med på ulike leker, lære seg å fyre bål og padle i kajakk. Det er gratis å være med og oppmøte er klokken 09.00 på hvert sted.

• Mandag 9. oktober: Stafsethneset i Ålesund
  • Tirsdag 10. oktober: Murvika i Skodje
  • Onsdag 11. oktober: Gurinesbukta i Haram
  • Torsdag 12. oktober: Kråkvika i Vestnes
  • Fredag 13. oktober: Skråvika i Ørskog

Les mer om Kom UT i høstferien på friluftsrådets hjemmeside.

Tips oss om flere aktiviteter

Har vi glemt noe? Vi skriver gjerne opp flere aktiviteter på listen. Send tips til