Nettstedskart |English|
Ålesundkommune logo 246px
Ålesundkommune logo sidestilt 50h

Nyheter

Spyling av kommunale avløpsledninger

Ålesund kommune har planlagt spyling av kommunale avløpsledninger langs Heimsdalselva. Arbeidet vil starte onsdag ettermiddag 28. juni og vare i noen timer. Vi ber sluker og toalettlokk sikres under arbeidsperioden.

Vannavstenging i Skarbøvika

Det er varslet vannavstenging mandag 26. juni i Skarbøvika fra kl. 12.30 til 14.30. Årsaken er nyanlegg, se de berørte adressene i saken.

Tunnelutbedring for Ålesund og Giske

Fra høsten 2017 til høsten 2018 skal Ellingsøy- og Valderøytunnelen utbedres, samtidig vil utbedringsarbeidet skje med Godøytunnelen - og vare til våren 2019. Sikkerheten skal heves og tunnelene trenger oppussing.

Hva skjer på Sunnmøre i sommer?

Vi har samlet en oversikt over sommeraktiviteter i Ålesund og de nærmeste kommunene. Send oss gjerne flere tips.

Samboergaranti, og heis til Fjellstua?

Bystyret behandlet samboergaranti i omsorgssektoren og ba om å få alternativ til veg til Fjellstua.

Samboergaranti og beredskap i bystyret

Bystyret skal blant annet behandle ei forskrift med en variant av samboergaranti i omsorgstjenesten og risika og beredskap i Ålesund. Du kan følge møtet direkte.

Vi trives «i de tusen hjem»

Innbyggerne i Norge er alt i alt svært tilfredse med sin tilværelse og med hvordan det er å bo og leve i Norge.

St. Hansfeiring

Du skal vel feire St.Hans? Sjekk hvilke bål du bør få med deg.

Stengt i Moa- og Blindheimstunnelen

Moa- og Blindheimstunnelen på E39 i Ålesund blir helt stengt fra fredag 23. juni til mandag 26. juni kl. 06.00 på grunn av utbedring av tunnel. Omkjøring vil bli skiltet.

Fagdag for ny omsorgsplan

Eldrerådet, virksomhetsledere, politikere og andre brukerutvalg i kommunen satt mandag 19. juni hodene sammen for å medvirke til den nye omsorgsplanen som kommer til høsten.

Følg det felles kommunestyremøtet direkt…

Du kan følge de historiske møtet for nye Ålesund ved å klikke på lenka i denne saken eller å gå inn på Facebooksida Tilsette i nye Ålesund kommune.

Fordelte 410 000 kr og vedtok Newtonrom

I formannskapets møte 20. juni ble det vedtatt å opprette Newtonrom på Norsk Maritimt Kompetansesenter og fordelte festivalstøtte for 410.000 kroner.

Arbeidet med å finne rådmann er i gang

Rekrutteringsfirmaet Amrop Delphi har fått tilslaget om å finne rådmann til nye Ålesund kommune.

Open Facebookside for alle i nye Ålesund

  Det er oppretta ei open side på Facebook som heiter Tilsette i nye Ålesund. Som tittelen tilseier, så er sida mest for tilsette, men andre kan også sjå det som...

Politisk fagdag om nytt fengsel

  30. juni inviterer Ålesund fengsel og Sunnmøre regionråd til politisk fagdag om nytt fengsel på Sunnmøre.

Ellingsøy barnehage får utegruppe

Høsten 2017 utvider barnehagen tilbudet sitt ved å starte opp en utegruppe. Turer, utforsking og et spennende læringsmiljø for de eldste barna.

Lions 100 år

Den frivillig organisasjon Lions feirer sitt 100-års jubileum. Dermen blir det stelt i stand til fest når lokallagene inviterer til markering på Rådhusplassen lørdag 17. juni!

Endra stoppestad under Ålesund Live

  I sommar skjer det endringar i stoppestad for rutebussar. Først ut er Ålesund Live og da blir det endra stoppestad fredag 16. og laurdag 17. juni ved rutebilstasjonen.

Får støtte til språkarbeid

KS-programmet "Klart språk i kommunesektoren" gir Ålesund kommune kr 50 000,- i støtte.

Meld inn ditt St. Hansbål

I Ålesund kommune skal St. Hansbål meldes inn til brannvesenet. Meldingsskjema er kun informasjon til brannvesenet og krever ingen behandling.  Frist er 20. juni.

Moa svømmehall stengt for vedlikehold

  Moa svømmehall holder stengt fra og med mandag 19. juni til og med søndag 2. juli for teknisk vedlikehold.  

Jakten på selvtilliten

Onsdag satte elevene ved Aspøy skole opp musikalen «Jakten på selvtilliten». Med høyt fokus på skolens satsing av et trygt og godt læringsmiljø.

Vis verden at du bryr deg

I dag torsdag 15. juni ønsker vi å markere Verdensdagen, med et fokus på vern for eldre. Bær den fiolette sløyfen du også.

Fylkesmannen inviterer til historisk møt…

133 politiske representantar frå dei fem kommunane som skal danne nye Ålesund samlast til felles kommunestyremøte 21. juni i gamle Ålesund.

Drømmesommer - ledige plasser

Kjenner du ungdom som takler ei uke på øyhopping med sykkel eller ei uke på Yste Skotet? Tips dem om at det er ledige plasser på ferietilbudet Drømmesommer!

Tyfonprøve

Sivilforsvaret skal i dag kl 12.00 teste varslingssignalet "viktig melding - lytt på radio". 

Åpningstider på biblioteket i sommer

  I sommer har biblioteket egne åpningstider fra 19. juni til 20. august Det blir i tillegg både eventyrstund på polsk og norsk, høytlesing og du kan delta på årets Sommerles.

Avtale med NMK, festivalstøtte og Newton…

Formannskapet skal blant annet behandle en avtale mellom kommunen og NMK om kjøp av en eiendom i forbindelse med utbygging, gi festivalstøtte og diskutere etableringa av et Newtonrom.

Gratis sommeridrett

Blindheim idrettslag har fått innvilget støtte til å ha gratis aktivitetstilbud i juli måned, og har derfor gleden av å kunne tilby varierte aktiviteter for barn født i 2005 til...

Krever nytt fengsel på Sunnmøre

Ålesund bystyre krever at arbeidet med å erstatte Ålesund fengsel igangsettes snarest. Et felles brev signert gruppelederne sendes nå til Stortinget og Regjeringeringen.

> Nyhetsarkiv

 Kontakt oss

Sentralbordet 70 16 20 00 (kl. 08.00 - 15.45)
 
Post: Postboks 1521, 6025 Ålesund
Besøk: Keiser Wilhelmsgt. 11, 6003 Ålesund

Åpningstider
Kontaktinformasjon
Organisasjon

Org.nr.  942 953 119