Nettstedskart |English|
Ålesundkommune logo 246px
Ålesundkommune logo sidestilt 50h

Nyheter

Formannskapet møtes 24. oktober

Orientering om The North West, opprettelse av felles valgkomite, og justering av statutter for kommunens hederspriser er blant sakene når Ålesund formannskap møtes 24. oktober. Møtet er åpent for publikum.  

Mestringskurs for etterlatte

 ”Livslyst – når det røyner på” er et mestringskurs for voksne etterlatte som har mistet en nærstående i kreft eller annen sykdom. Oppstart er tirsdag 24. oktober.

Bok søker leser

Liker du å lese? Synes du alle burde få sjansen til å nyte en god bok? Biblioteket trenger flere leseombud. Samtidig blir det språkkafé, bokkino og fotobokkurs. 

Bryllup på rådhuset?

Planlegger dere borgerlig bryllup neste år?   Fra 1. januar 2018 er det kommunene som tar over borgerlig vielsesmyndighet etter sorenskriveren.

Hvem fortjener Gründerprisen 2018?

Norges Vels Gründerpris tildeles personer som har gjort en spesiell innsats i eget lokalsamfunnet, i en organisasjon eller bedrift. Vet du om en god kandidat?

Stort vann- og avløpsprosjekt i Fremmerh…

  I oktober startet det opp et stort prosjekt med utskiftning av eksisterende vann- og avløpssystem i Fremmerholen. Arbeidet vil gi bedre brannvannsdekning i området, samt ta seg bedre av overflatevann.

Kulturdagene i Spjelkavik kyrkje

Frå 5. -12. november er det Kulturdagane i Spjelkavik kyrkje med eit rikhaldig program, blant anna Allehelgenmesse, konserter, temakvelder, salmemila og familiemesse.  

Hvem fortjener en pris?

Vet du noen som fortjener å få en hedersbevisning eller pris? Kom med forslag innen 20. oktober.

Heldagskurs for arbeidsgivere

Er du arbeidsgiver eller næringsdrivende på Sunnmøre? 14. desember fokuseres det på lønnsområdet, skattetrekk, arbeidsgiveravgift og lønnsinnberetninger

Trenger bøssebærere

200 bøssebærere mangler i Ålesund. Stina Kathrin Lillevik fra Frivilligsentralen håper ålesunderne finner frem hjertevarmen og følger et barn til skolen søndag 22. oktober.

Vannavstenging Vasstranda

Vannet er stengt på Vasstranda i dag fra klokka 12.00. Det har vært et vannbrudd og for å jobbe trygt stenges vannet. Alle berørte er varsla.

Gravearbeid i Borgundvegen

I Borgundvegen ved Volsdalen barneskole, startes det onsdag 18. oktober opp utskiftning av avløpsledninger. 

Bli med å rydd marint søppel

Dette er plast funnet i strandsona. Fremover blir det full fart i arbeidet med å rydde langs Borgundfjorden, Ellingsøyfjorden og i Giske. Blir du med å bidra du også?

Legger til rette for lekende vennskap

De siste to årene har 39 barnehager i Ålesund kommune deltatt i et prosjekt som skal sikre at barnehagene har voksne som er gode tilretteleggere for lekende vennskap.  

Har du tid til overs?

Vi søker etter personer med hjerterom med plass til tre forskjellige gutter. Du kan hjelpe oss som avlaster eller besøkshjem. Vi gleder oss til å snakke med deg.

1. november starter utbedring av tunnele…

Statens vegvesen starter utbedringen av Ellingsøytunnelen 1. november og Valderøytunnelen 29. november. 8. november starter arbeidet opp i Godøytunnelen. 

Er du brannansvarlig på jobben?

Ålesund brannvesen tilbyr nå flere kurs i oktober og november for brannvernledere, kurs i varmt arbeid og servicekurs på håndslokkere og branntromler. Sjekk om det er noe du burde kurses...

Kaféen nær deg

Det blir kaker, kaffe og kanskje en liten prat om man vil, når Skarbøvik sykehjem inviterer deg til den nyåpnede nærmiljøkaféen onsdag 11. oktober.

Har du ein kandidat til Miljøprisen?

  Har du ein god kandidat til Miljøprisen? Møre og Romsdal fylkeskommune ønsker med dette å invitere interesserte til å kome med forslag til prisvinnar innan 25. oktober 2017.

Et landhandleri midt i sentrum

- Jeg elsker å strikke og drive med håndarbeid, og da er det ekstra kjekt at folk nå kan få glede av arbeidet også, sier Tone. "Handlekroken" er den nye...

Lærte Velferdsteknologiens ABC

Hva er velferdsteknologi og hvordan kan det brukes? Kommunene fra nordlige Sunnmøre var fredag 6. oktober samla i Ålesund. Der fikk de opplæring i det som inn i fremtiden skal...

Slik foreslår formannskapet økonomien

Formannskapets innstilling til handlings- og økonomiplan 2018-2021 og budsjett 2018 er ute på offentlig høring fram til 2. november kl. 12.00. Benytt sjansen til å si din mening.

Blir du med på fjelltur?

Lørdag 7. oktober kan du og hele familien være med på mosjonstur opp Østremsætra, samtidig som du bidrar til årets Tv-aksjon.

Hjemme i høstferien?

Høstferien kommer og det er noen aktiviteter som skjer i byen som er verdt å få med seg. Tips oss gjerne om flere så fyller vi på listen!

Det åpne rommet

Fojaeen på Parken kulturhus skal bli blåst liv i igjen! Med eget kjøkken, servering og scene skal dette bli et helt nytt og åpent rom for alle de som besøker...

Astrid J. Eidsvik blir rådmann i nye Åle…

Fellesnemnda for nye Ålesund vedtok samrøystes å tilsette Astrid J. Eidsvik som rådmann i nye Ålesund kommune. Det skjedde i fellesnemnda sitt møte 5. oktober.

Vil din bedrift delta på Sjekk inn 2017?

Sjekk inn 2017 arrangeres 28. desember på Campus Ålesund i kantina på NMK bygget. Her rigges det for stands, bedriftspresentasjon, mingling og servering.  

Dette er forslaga for bussrutene i Ålesu…

Møre og Romsdal fylkeskommune med samferdselsavdelinga i spissen foreslår endringar i busstilbodet i kommunane Ålesund og Giske. Her kan du sjå endringsforslaga.

En unik stilling for deg

Vil du bli med å skape en nasjonal møteplass for å forme framtidens Ålesundsregion? Du kan nå bli daglig leder i The North West.

Garanti til ny hall og salg av tomt

I formannskapets møte 3. oktober ble det blant annet vedtatt å tilråde bystyret om å legge ut tomt på Øvre Utstillingsplass for salg på nytt.

> Nyhetsarkiv

 Kontakt oss

Sentralbordet 70 16 20 00 (kl. 08.00 - 15.45)
 
Post: Postboks 1521, 6025 Ålesund
Besøk: Keiser Wilhelmsgt. 11, 6003 Ålesund

Åpningstider
Kontaktinformasjon
Organisasjon

Org.nr.  942 953 119