Nettstedskart |English|
Ålesundkommune logo 246px
Ålesundkommune logo sidestilt 50h

Nyheter

Stikk ut 2017

No har det gått eit år sidan sist og 1. mai opnar endeleg Stikk UT!-sesongen 2017. I år har du heile 136 turar å velje mellom. 

Attraktiv region erlik bedre kollektivt…

Flere møtte opp på temakvelden om unge og kollektivtilbudet i Ålesundsregionen. Enstemmig var alle for å ville fortsette og bo i fylket - bedre dekning av buss og båt.

Vannavstenging i Keiser Wilhelmsgate

Det er telefonvarslet vannavstengning i kveld torsdag 27. april for Keiser Wilhelmsgate 20 til 28, samt Korsegata 4. Fra kl. 19.00-20.30. 

Formannskapet møtes 2. mai

Fritak for eiendomsskatt, byggeprogram for sørsidebygget og ny kulturskole, sikringskjøp av Kirkegata 1A, The North West og orientering om Bingsa Næring er blant sakene til formannskapets møte 2. mai.

Nyealesund.no er lansert

Lurer du på kva som skjer med etableringa av nye Ålesund kommune? Då bør du følgje med på www.nyealesund.no.

Vil fram til din reiseveg

Ungdom, studentar og alle som aktivt brukar det kollektive tilbodet i regionen er velkomne til å fortelje kvar skoen trykker på Terminalen byscene 27. april.

Blir du med på en Drømmesommer?

Bli med på Drømmesommer, en sommerleir for barn og unge på 6 - 16 år. Søknadsfristen er 15. mai.

Tilskot til klima- og miljøtiltak

Fylkesmannen har 230 000 kroner i prosjektmidlar til utgreiingsprosjekt og informasjonstiltak på miljøområdet.

Blir du med på årets Ruskenaksjon?

Det er klart for årets Ruskenaksjon hvor du kan rydde i nabolaget ditt, friområdet, langs veger og i strandsona. Meld deg på innen 28. april!  

Det skjer på biblioteket

Vil du være med på quiz? Biblioteket oppfordrer deg og ta med venner eller kollegaer onsdag 26 april. Programmet bugner også av lesesirkel og høytlesning.

Vi trenger deg

Er du vår nye rektor eller undervisningsinspektør? Volsdalen barneskole og Ellingsøy barne- og ungdomsskole er nå på utkikk etter kanskje deg. 

Strandryddedagen 2017

Ta med hansker, pågangsomt og søppelsekker - vi skal ut og rydde strender 6. og 7. mai! Sett av datoene og bli med å rydde di strand for plast og...

Kjenn din egen by - åpent rådhus

Søndag 23. april deltar Ålesund kommune på "Kjenn din egen by". Vi åpner opp rådhuset og inviterer deg med på omvisning hver hele time mellom 12-15, samt gratis vafler. 

Tilbud om HPV-vaksine

Mange har ønska å benytte seg av tilbudet om gratis HPV-vaksinering. Tirsdag 25. april fjerner vi alfabetisk inndeling og du kan nå ta 1, 2 eller 3 gangs vaksinering både...

Vi vil fram 27. april

Korleis er din reiseveg? Kva ønskjer du av kollektivtilbodet i kommunen og kommunane rundt? Då vil vi høyre di stemme og gjerne sjå deg på Terminalen i Ålesund 27. april.

Orienteringsmøte om Bingsa Næring

Ordføreren inviterer formannskapet til et orienteringsmøte om Bingsa Næring.  Møtet skal gi informasjon om situasjonen som er omtalt i media den siste tida og om kontrollutvalgets arbeid.

Nye Ålesund møtast på historisk grunn

Styringsgruppa til nye Ålesund skal på møtet 20. april, arbeide med å revidere intensjonsavtalen, demokratiutvikling og planlegge felles kommunestyremøte.

Ålesund fyller 169 år!

I dag fyller Ålesund by 169 år. Vi gratulerer byen og innbyggerne!

God påske

Ålesund kommune ønsker alle sine innbyggere ei riktig god påske. Vi minner om åpningstider i påsken, endring av renovasjon og tips for påska.

Gravide sykepleiere er en ressurs

På Blindheim omsorgssenter er det for tiden tre gravide sykepleiere som ønsker å sette fokus på hva som er mulig å gjennomføre når man er gravid, til tross for en...

Ungdommer samarbeider med næringslivet

Ellingsøy barne- og ungdomsskole har arrangert Innovasjonscamp og etter ei uke var det Reiselivsgruppa som gikk av med seieren. Ideen handler om byvandring med teknologi i hånda.

Gutt trenger besøkshjem

Har du rom for en til? En helg i måneden? Vi søker etter besøkshjem eller avlaster for en gutt på snart 10 år.

Miniguide til organisasjoner

Er du kasserer i en organisasjon eller et idrettslag? Sjekk vår miniguide om hvilke plikter dere har som arbeidsgiver.

Tips for påska

Bypåske? Her er noen tips til hva du kan finne på.

Løftet, godtgjørelser og ny rådmann

Bystyret gikk inn for godtgjørelser til representantskapet til ÅRIM, fattet vedtak om Løftet og fant sin representant til tilsettingsutvalget for rådmann/prosjektleder til "Nye Ålesund kommune". Møtet ble overført på web-tv.

Volsdalen skole 60 år

    Skolens jubileum ble feiret med storstilt revy denne uken.

Fredagskafé 7. april

Det inviteres til Fredagskafé 7. april, for de som er berørt av kreft. Denne dagen blir det besøk fra NAV, "Ull og omtanke" fra Sykkylven og Boots apotek. Ingen påmelding...

Åpningstider og renovasjon i påsken 2017

Lurer du på når svømmehallen og biblioteket holder åpent i påsken? Vi har samlet noen av våre åpningstider og informasjon om når avfallet blir hentet  i påsken 2017.  

Bystyret møtes 6. april

Detaljreguleringer, godtgjørelser, forskrift om rett til opphold på sykehjem og "Løftet" og rådmann til "nye Ålesund kommune" er blant sakene når bystyret møtes 6. april kl. 17.00. Møtet blir overført...

Båndtvang fra 1. april

Mellom 1. april og 20. august er det båndtvang for hunder over hele Ålesund kommune. Det finnes noen få unntak, som for eksempel på Sørnesmarka på Aksla.

> Nyhetsarkiv

 Kontakt oss

Sentralbordet 70 16 20 00 (kl. 08.00 - 15.45)
 
Post: Postboks 1521, 6025 Ålesund
Besøk: Keiser Wilhelmsgt. 11, 6003 Ålesund

Åpningstider
Kontaktinformasjon
Organisasjon

Org.nr.  942 953 119